Uneori alegem sa fim raniti


De ce alegem sa suferim?

 

Adesea ne complacem in situatii doar pentru ca ni s-a spus ca asa trebuie.Fie ca este vorba despre o relatie care ne distruge pe interior,dar la care nu renuntam din cauze diverse adesea principii sociale,fie ca este vorba despre un anumit mediu,fie ca este vorba despre un job toate astea sunt acceptari ale suferintei pe care ne grabim sa o imbratisam de teama schimbarii.Neincrederea in fortele proprii este adese cauza suferintei care nu va duce la ceva bun asa cum ne putem minti in cazul unei relatii, ci la o tensiune ce ne va macina fiecare celula pana sufeltul nostru va ramane un desert.

De ce refuzam sa iesim dintr-o relatie nociva?Adesea pentru ca ne temem ca nu vom gasi persoana potrivita sau pentru ca am fost educati sa acceptam nedreptatea doar pentru a nu incalca anumite norme cu care sufletul nostru nu e de acord, dar pe care le accepta din slabiciune si nevoie sau pur si simplu pentru ca inca il/o iubim.Dragostea exista atunci cand sentimentul este de ambele parti.Atunci cand sentimentul vine doar de la una din parti,iar cealalta este ocupata cu alt ceva ..iubirea este de fapt iluzie!

De ce alegem sa ramanem intr-un mediu care ne face rau?Majoritatea persoanelor aleg sa ramana din comoditate sau din frica de nou,din frica ca poate dincolo va fi mai rau.Obisnuinta duce in cele din urama la acceptare,iar acceptarea la o stare de neutralitate,care noi credem ca ne protejeaza cand de fapt nu face alt ceva decat sa ne descompuna, bucatica cu bucatica, devenind niste bucati de carne care incearca sa supravietuiasca intr-un mediu acceptat ca ostil.Mediul ne transforma ca oameni,punandusi amprenta asupra fiintei noastre intr-un mod brutal pe care nu il vom sesiza, poate. decat la maturitate cand ne vom pune intrebari.

De ce alegem sa ramanem la un job care nu ne satisface aspiratiile?Majoritatea persoanelor o fac dn cauza beneficiilor materiale pe care le primesc,mintindu-se ca beneficiile spirituale sunt de prisos.Alte persoane aleg sa ramana la un job din comoditate si lipsa de implicare si aspiratie inalta.Multe persoane accepta sa fie jignite intr-un fel sau altul la serviciu doar pentru a nu-si pierde postul.Alte persoane accepta sa lucreze in plus doar pentru ca asa li se cere.

STOP!Este timpul sa te opresti!Priveste-te in oglinda!Oare asta ti-ai dorit sa fii?Nu este niciodata prea tarziu pentru schimbare,doar indrazneste sa crezi ca se poate mai bine.

 

 

 

 

Reclame

5 gânduri despre ”Uneori alegem sa fim raniti

  1. Bursucel zice:

    Rândurile astea ale tale mi-au amintit de relația de dragul relației. Cred că e greu până te decizi să ajungi în fața oglinzii. Apoi nimic nu te mai oprește, pe bune! 😉

    P.S. Uite de-aia mi-am dat eu demisia cu voioșie în mai anul trecut. Zâmbesc și-acum când îmi amintesc episodul… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s