Ai prea mult timp liber? Voluntariatul te ajută!


Adolescența, perioada liceului și a facultății sunt cele mai fragile, aș putea spune, perioade din viața unui om. Tentația apare la tot pasul. Independența este cea în numele căreia luam anumite decizii ale căror rezultate ne pot încânta sau dezamăgi mai târziu. Suntem într-o continuă căutare a sinelui. Ne anturăm cu divere persoane sau grupuri pentru a fi priviți de celilalți într-un anumit mod. Apare dorința de apartenență și afirmare în cadrul unui grup.

Pornim în viață curioși, visători, plini de speranță, naivi, ignoranți…

Aceste perioade de formare sunt pe cât de riscante și dureroase, căci acum este perioada dramelor și a căutărilor interioare, pe atât de minunate, căci îți aduc o mulțime de oportunități și experiențe ce te ajută să te definești și să evoluezi într-un sens sau în altul.

În drumul cunoașterii și al experienței eu am ales voluntariatul, ceea ce recomand tuturor celor ce vor mai mult de la ei. Voluntariatul nu este reprezentat doar de ceea ce faci pentru alții, ci și de ceea ce faci pentru tine ajutându-i pe alții. Ai parte de provocări reale și ușor ușor ajungi să devii responsabil(să înțelegi importanța acțiunilor și a deciziilor tale, să îți manageriezi timpul și să îți utilizezi energia constructiv).

Voluntariatul înseamnă în primul rând implicare. Eram ultimul an la liceu când am decis să devin voluntar Salvați Copiii. A fost o decizie ce avea să îmi schimbe viziunea despre viață și despre oameni. Am învățat din această experiență  cât de necesară este schimbarea mentalității în legătură cu problemele sociale, cât de necesară este acțiunea fiecăruia dintre noi în schimbarea societății în care trăim și cât de esențială este implicarea în schimbare. Am devenit apoi membru voluntar și al altor organizații.

Am întâlnit oameni misto de la care am învătat lucruri noi și alături de care m-am implicat într-o multime de activități și proiecte ce aveau să îmi consolideze și antreneze dezoltarea.

Făcand voluntariat întâlmești oameni mișto și faci parte dintr-n grup cu adevărat diferit.

Recomand voluntariatul tuturor celor ce cred in schimbare.

P.S  O data devenit voluntar nu te mai poti lăsa! 😉

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s