Cand poti spune ca iubesti


Cand ne dam seama ca iubim? Simplu! Atunci cand ne intrebam „de ce”? Multi confunda iubirea cu orgoliul de a fi placuti,apreciati,respectati,alintati,admirati de cineva. Tot mai multi uitam sa iubim si sa fim iubiti. Avem o vaga idee asupra a ceea ce inseamna iubirea. Obisnuim sa iubim cu mintea nu cu sufletul si in incercarea de a gasi ”placa” perfecta pentru iubire si relatie ne impiedicam fregvent de preconceptii si standarde.

Oare iuberea este inchisoare? Multi asa o vad. Odata intrat intr-o relatie apar restrictiile,daca nu de la inceput sigur pe parcurs. O alta capcana a iubirii in cadrul relatiei este ideea de posesie reciproca si in timp control. De ce sa impui unele lucruri partenerului cand acestea vin de la sine daca exista intelegere si acceptare.

Oare iubim o persoana pentru ce am vrea sa fie sau pentru ce este? Se intampla sa apara la un moment dat in cuplu sa apara replica” Nu esti cum mi-am dorit!” sau „Credeam ca esti altfel!”.In conditiile astea, de ce ai decis sa intri intr-o relatie cu respectiva persoana sau tu te-ai indragostit de cineva sau de ceva,de o imagine care cine stie de cand zacea in capul tau si pe care o cauti in fiecare persoana care iti iese in cale?

A te indragosti nu este acelas lucru cu a iubi!

Indragosteala este preludiul unei relatii as putea spune.Iubirea vine pe parcurs si este ca sa zic asa premiul pe care il primesti dupa multa munca. Iubirea iti da puterea de a ierta si de a accepta. Dupa ce dispar aparentele,pe care,fiecare indiferent cat de sincer incearca sa fie,le creaza incepi sa cunosti persoana,sa o accepti sau nu.Daca reusesti sa o accepti treci la nivelul urmator,daca nu mai bine nu pierzi timpul. Intelegerea si sustinerea trebuie sa fie pietre de temelie.Critica mai slabuta si mai putin agresiva. Nimeni nu vrea sa stea stresat intr-o relatie,nu? Sinceritatea este o alta piatra de temelie care se alatuara celor doua de mai sus. Fiind sinceri o sa fim vazuti exact asa cum suntem,cu bune si rele,cat ai repede si asta este pe de alta parte economie de timp in cazul in care relatia este sortita esecului.

Iubirea devine in timp camaraderie. Daca la inceput este arzatoare si furioasa.Pe parcurs se transforma in respect,calm,loialitate. Partenerii cuplului devin parteneri de drum. Si atunci poti spune ca esti un om implinit.Poti spune in sfarsit ca nu esti singur. Singuratatea fiind cel mai mare chin al omului.

Relatiile perfecte sunt alea care nu sunt deloc perfecte. Relatia de durata este aceea pentru care lupti,pentru ca vrei si pentru ca simti. Relatia nu este dupa toane. Nu iubim dupa toane si in functie de cat de plictisiti sau comozi suntem. Iubim omul nu situatia,imaginea,sentimentul dintr-un anumit moment. Dragostea este un lant de sentimente,de trairi intr-o varietate infinita de culori.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s