Filozofi si filozofii


Peste tot pe facebook vad numai vorbe de duh. Apoi ma uit pe profilele „mesagerilor”. Daca nu i-as cunoaste as zice „uite ce oameni intelepti, cu principii solide si mintea deschisa.” In realitate insa, multe sunt vorbe care sa ascunda sau sa calmeze frustrarea, lipsa respectului de sine etc.

Exemplu: „Un barbat adevarat trateaza o femeie cu respect”

Genul de mesaj aruncat de  tipa al carei principal scop in viata este gasirea barbatului perfect, care sa o trateze cu respectul pe care ea, ca o fiinta fragila si absolut speciala,il merita respect care, ca si dragostea, se arata prin fapte masutare in suma atentiilor, nu cum obisnuiau sa o trateze insensibilii si labagii cu care a avut de-a face in cautarea fericirii.

Tipul sau tipa la care marea iubire(sau macar ceva ca sa nu fii singurul din gasca ta care freaca menta) intarzie sa apara. In acest caz citatul este insotit de oftat si numaratul stelelor sau lacrimi fierbinti „cand el/ea moare si celalalt sufera din dragoste…etc” pe al jumatatea filmului.

Sa nu se inteleaga  gresit ceea ce vreau sa spun! Bineinteles toti vrem si este cat se poate de firesc sa fim respectati de oamenii cu care intram intr-o relatie, ca doar nu se complica nimeni pentru  a fi dispretuit(exista si exceptii, dar asta este deja alt subiect), dar cei care inainteaza astfel de citate, de regula, le folosesc ca pe o carte de vizita, la modul: sunt singur pentru ca nu am gasit femeia care sa vada ce barbat atent sunt sau am avut 103 relatii de o noapte pentru ca dimineata mi-am dat seama ca nu era barbatul sau femeia prefect/a, nu ma respecta si a trebuit sa plec sau se inchidea localul.

„Intr-o zi o sa iti para tie rau ca ti-ai batut joc de mine si de sentimentele mele”– de regula, replica parasitelor

Dar tie cand o sa iti para rau de tine ca te murdaresti cu idioti? Ia o pauza, fa o introspectie si vezi ca poate maine ai test la mate.

„Greutatile il duc pe om la perfectiune”-nu ca n-ar fi adevarat, dar daca tii sa afle tot facebook-ul cat de greu iti e sau ti-a fost inseamna ca inca nu ai trecut peste. Un alt fel de a te victimiza/plange.

„Iert, dar nu uit”(si altele de genu)

Asta e o amenintare sau ce? Asa greu iti este sa intelegi care e treaba cu oamenii sau vrei sa ne arati ce persoana corecta esti tu, fiinta fragila si speciala(valabil si pentru tipi).

Lista filozofarilor poate continua. Nu contest mesajul, ci intentia unora din cei care il inainteaza. Un om intelept nu consider ca simte nevoia sa epateze.

Reclame

Un gând despre ”Filozofi si filozofii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s