De ce avem nevoie de tragedii ca sa ne facem dreptate


Una din urmarile tragediei din Colectiv este eruptia disputei dintre credinciosi si ateii feroce care se dueleaza in afiramtii care mai de care mai taioase. Spun unii ca aveam prea multe biserici si prea putine spitale, dar, sa-mi fie cu iertate, banii pentru spitale nu s-au indreptat spre biserici. Da, popii fura, dar nici cei responsabili cu sanatatea populatiei in tara asta nu sunt usi de biserica, ba mai mult, ei sunt primii care fura.

Acum, sa acuzi niste oameni pentru ca, cred in ceva(o religie, o ideea, o teorie etc.)in care tu nu crezi este o dovada de prostie si ignoranta, pentru ca fiecare are un motiv propriu si bine intemeiat pe baza caruia se indreapta spre o credinta sau alta, la fel ca tine care nu crezi in divinitate.

Am citit tot felul de comentarii care mai de care mai traznite, cum ar fi cele legate de faptul ca toti cei aflati la concert, fiind rockeri, asa le-a trebuit etc. si alte lucruri de genul. Noroc cu internetu’ care permite libera exprimare ca asa se mai baga  unii in seama. Mai oameni, buni crestini si alte d-astea, nu zice oare in Bibile sa nu judeci si sa-ti iubesti aproapele.

Si totusi, dincolo de coruptia despre care toti stim, dar nu ia ma nimeni atitudine, nu va pare putin interesanta coincidenta legata de titlul primei piesei, interviul dinaintea concertului si evenimentele din seara respectiva? Fiecare are propria relatie cu divinitatea(ca au fost pedepsiti sau nu nu cred ca poate decide nimeni), iar judecatile pe baza subiectului sunt cat se poate de nepotrivite si unele  izvorate dintr-o profunda lipsa de sensibilitate, dar nu ar putea fi lucrul asta un mic semnal de alarma, fie el si in legatura cu urgenta necesitate de a lua atitudine in fata coruptiei care ne-a sclavit in propria tara?

De ce avem nevoie de tragedii ca sa iesim in strada si sa incercam sa facem dreptate?

Astia care ne reptezinta si conduc tara tot cauta sa ne atraga atentia de al faptele lor. Mor oameni nevinovati acum cum au murit si inainte si nimic nu s-a schimbat. Corupti in functii de conducere de  si noi avem nevoie de un incendiu si de morti ca sa ne trezim cand pe aia ii vedem zilnic la TV si in presa, dar mult am adunat o asa mare greata incat doar schimbam canalul sau nu ne mai uitam la televizor. Dar deschideti TV-ul oameni bine sa va convingeti ca e situatie de criza in tara asta, nu mai inchideti ochii si va astupati urechile ca sa va protejati de mizerie. Deveniti constienti si actionati!

sursa: https://openbeta.komunomo.com/topics/view/uuegqwu2/content

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s