Patru paragrafe de filozofie-Cautarea


Natura noastra pare condamnabila la o prima observare din partea unui ochi critic si perfectionist spiritual, dar de fapt ea este expresia cautarii, chiar si sub forma unei resemnari in unele cazuri. Prin natura noastra viciata, cum as fi aratat-o cu degetul acum ceva timp, noi de fapt „chemam” semnul care sa ne scape din „cadere” prin insasi existenta lui imposibil de contestat sau explicat prin alte instrumente.

Cautarea ne-a dezumanizt, iar dezamagirea ne-a impins cumva spre originile grotesti ale „omului preistoric”. Am ajuns cumva la limitele orizonturilor, largite de aroganta colectiva, unde nu am gasit nimic sau nimic din ce ne asteptam. Fara magie, omul s-a resemnat indreptandu-se si mai mult spre delectarea cu placerile lumesti devenite tot mai multe si cat mai mult nuantate.

Cunoasterea este cea care indeamna omul la cele mai mari crime. Ne gasindu-l pe Dumnezeu in urma cautarilor verticale si orizontale, oamenilor nu le-a mai ramas decat sa coboare in abisurile intunecate ale lumescului unde bajbaie prin intuneric ca bezmeticii. Cautandu-L pe Dumnezeu in sus, vertical, omul a gasit planete si potential al vietii extraterestre, iar cautandu-L orizontal s-au lovit de limitele lumii acesteia, care odata cuprinsa in intregimea ei si fiindu-i spulberat misterul, ea e lipsita de raspunsuri, de sens.

Care sa fie sensul vietii?

Ne reusind sa gaseasca o intrebuintare practica a sclipirii divine din ei, unii s-au convins ca le lipseste si si-au dedicat viata consumului, p-aici, prin lume. Altii se chinuie sa-si gaseasca scopul, dar esueaza caci il cauta cu mintea. Mai sunt unii, saracii, ce inca mai spera.

sursa: https://openbeta.komunomo.com/topics/view/w36gvfxm/content

pentru si mai multe articole interesante ma gasiti pe https://openbeta.komunomo.com/communities/povesti-si-personaje/dashboard

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s