# Unde ne-am pierdut?


Era o seara de miercuri..intunericul se instalase aproapre in totalitate pe strazile cartierului prin care ma plimbam in cautarea unui magazin inca deschis. Am intrat pe singura usa pe care o firma rosiatica anunta ca inca e deschis.

Ma plimbam printre rafturi in speranta ca privirea imi va fi atrasa de ceva special. Din cauza frigului de afara nu mai stiam ce anume vreau sa cumpar exact sau nu mai vroiam sa stiu.

In afara de mine in magazin mai era o femeie ce statea de vorba cu vanzatoarea. Era o liniste trista de iarna si desi eram pierduta intr-un colt al magazinului cu privirea printre niste cani colorate, am putut sa aud discutia celor doua femei.

De data aceasta vorbeau despre tristete, despre necazuri. Povesteau despre moartea recenta a cuiva, apoi au adus vorba de bani, de datorii…Vanzatoarea ii cerea celeilalte femei sa ii povesteasca ceva frumos, o situatie fericita…intamlata cuiva, oricui.De necazuri fiind deja inconjurata..necazurile ei si ale tuturor oamenilor cu care intra in contact.

Toata discutia lor m-a intristat…Oamenii ajung sa se hraneasca cu farame din fericirea altor oameni atunci cand vietile lor mizere ii trag intr-un cotidian mohorat, intr-o rutina tulbure, intr-o constanta rece…dar familiara…ca un atasament nociv, ca o teama de fericirea pe care cred ca nu o pot cunoaste, pentru ca nu o vad in jurul lor ca sa si-o poata dovedi, nu cred ca ea nu mai exista….iar atunci cand afla ceva bun la altii inspira salbatic izul acelei fericiri…indepartate.

Din pacate oamenii au ajuns sa se hraneasca cu nefericire, confortanduse in necazurile lor pentru a-si justifica lasitatea.  Ei nu mai cauta fericirea, ci confortul indiferent ce ar insemna asta in viziunea lor, sau cat ar trebui sa se piarda pe ei pentru a-l dobandi.

Fericirea e o alegere si depinde de fiecare in parte!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s