Sa ne bucuram de aer curat!


Azi stateam cu o prietena pe banca in centrul orasului, printre multimea de baruri si cafenele. La un moment dat ies doi tipi dintr-un local sa isi aprinda tigara si stau 5 minute in frigul serii satisfacandusi viciul.

Gata! S-a intamplat! Legea impotriva fumatului in spatiile publice a intrat in vigoare. Nefumatorii sunt fericiti ca, insfarsit, li s-a facut dreptate.

N-o sa comentez beneficiile si dezavantajele legii sau altele pe de genu, pot spune doar ca norocul ei este ca vine vara si multimea de fumatori o sa populeze scaunele in aer liber ale teraselor sau bancile din parcuri. Sa vedem insa cum o sa fie lucrurile la iarna. O sa iti bei cafeaua inauntru si o sa iesi sa-ti aprinzi tigara afara in zapada, biciuit de frig?

„Sa se lasa de fumat!” ar spune nefumatorii, acum satisfacuti. Care pana ieri nu puteau sa iasa cu copii in localuri ca era fum etc. Pai cine te pune nene sa-ti duci copilul in biciuscarii, baruri si alte locuri pentru „oameni mari”? Dar asta e alta poveste.

Da, e fain sa nu inspiri fumul altora, dar sa fim putin realisiti.

Sau o sa asistam la o reducere semnificativa a consumului de tigari!  Numarul fumatorilor este deja destul de mare. Sa fie legea asta ca un bici de indreptare? Ma indoiesc ca se va lasa lumea asa de usor de fumat. Dar, cine stie! Poate, poate..

O sa vedem la iarna cum o sa varieze clientela in localuri. Si spun asta pentru ca nu am intalnit pana acum un local unde sa nu gasesti cel putin 5 persoane cu tigara aprinsa.

Legat de poluarea industriala nu se mai da nici o lege care sa o interzica…si nu mai e lumea asa deranjata de toxicitatea din atmosfera…

Dar deocamdata, sa ne bucuram de aer curat!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s