Afecte


Cea mai mare fericire este cea adusa de lucrurule mici…pe care le faci pentru tine. De regula ne legam de oameni si ne punem speranta in ei ca in niste supereroi. Ne legam starile de actiunile si atitudinea lor si le oferim atentia pe care ar trebui sa ne-o acordam noua.

Ne lasam inimile in maini tremurande, nesigure si nestiutoare, apoi ne rugam ca acele maini, pe care ne place uneori sa le strangem in ale noastre, sa nu o scape pe jos, sa o piarda in multime sau sa o arunce pur si simplu.

Ne certam, ne impacam si palangem rugaminti pe rame de icoane…Nu avem incredere in noi! Nu ne responsabilizam. In loc sa ne luam inima in dinti si sa urcam pe cele mai inalte culmi muntoase , sa coboram la cele mai mari adancimi ala oceanului sau sa nu ne ducem o zi la job, noi ne lasam inima acasa…si iesim in lume goi pe interior.

Timpul, copila, timpul….

Timpul este un fir de ata pe care  fac echilibristica, fixandu-mi destinatii certe, pentru a-i accepta mai usor infinitul…caci, desi finit, ca orice lucru din univers, timpul are capacitatea de a se dilata atat de mult uneori incat moartea pare doar o amintire vaga a unei povesti din copilarie. Dar timpul are si capacitatea de a se contracta, atat de brusc si atat de puternic incat te trezesti(daca o mai faci) in spital dupa un accident pe trecerea de pietoni. Da, timpul este un personaj buclucas si misterios pe scena existantei umane, dar el nu este insusi diavolul, desi pare sa ne preseze tot mai mult cu ficare minut scurs, noi suntem adevaratii demoni. Noi ne lasam prada timpului, permitandu-i sa ne imbatraneasca sufletele.

Azi vreau sa urc intr-un tren oarecare, sa merg pana la capatul lumii si acolo sa alerg pasari flamingo, sa inspir vidul si sa privesc inapoi,  spre lumea lasata in urma, cu nostalgie, contopindu-ma cu neantul.

Ce ti-ai dori daca ai gasi pestisorul de aur si ai avea posibilitatea sa iti pui o singura dorina?

Ce ai alege dintre o viata lunga fara iubire si o moarte violenta?

Cum ar fi sa fi tu pentu o zi intreaga?

„Dar gata cu visele, copila! Oamenii mari nu au timp sa viseze.”

„Gresesti, copacule! Oamenii mici nu au vise!”

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s